Welkom bij
Chemical Collective

Ben je 18 jaar of ouder?

Bevestig dat u 18 jaar of ouder bent.

U heeft geen toegang tot de pagina.

Vriendelijke klantenservice bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur

Gratis standaard verzending boven €50 en gratis tracking verzending boven €100

Winkelmand

Uw winkelwagen is leeg

Kunnen psychedelica een diepere verbinding met de natuur bevorderen?

in dit artikel
  • Introductie
  • Vroege mensen en verbinding met de natuur
  • Vervreemding van de natuur
  • Psychedelica en perceptie van de natuur
  • Lange termijn effecten
  • Voordelen van een diepere verbinding met de natuur
  • Conclusie

Disclaimer: de standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de auteurs en weerspiegelen niet noodzakelijk het officiële beleid of standpunt van Chemical Collective of enige gelieerde partij.

Introductie

Het is niet ongebruikelijk dat mensen die in contact komen met psychedelica ook een diepere verbinding met de natuur hebben. Ik reken mezelf tot deze groep mensen en ik ben er zeker van dat mijn verbinding met de natuur zal blijven groeien door mijn voortdurende psychedelische ervaringen.

Zelfs Albert Hofmann, de vader van LSD, was een liefhebber van de natuur en had het gevoel van eenheid met de natuurlijke wereld toen hij deze gebruikte. Hij zei:

Door mijn LSD-ervaring en mijn nieuwe beeld van de werkelijkheid werd ik me bewust van het wonder van de schepping, de grootsheid van de natuur en van het dieren- en plantenrijk. Ik werd erg gevoelig voor wat er met dit alles en met ons allemaal zal gebeuren.

Ik vraag me vaak af of iedereen die psychedelische stoffen gebruikt, zo’n verbondenheid voelt met moeder aarde, ook al gebruiken veel mensen deze stoffen alleen maar om plezier te hebben.

In dit artikel bespreek ik het verband tussen psychedelica en onze verbondenheid met de natuur, hoe wij mensen in de loop van de tijd onze verbinding met de natuurlijke wereld zijn kwijtgeraakt en of het mogelijk is om dit soort verbinding opnieuw te ontwikkelen. 

Verder zal ik dieper ingaan en bespreken wat er gebeurt met de mentaliteit en geestelijke gezondheid van degenen die eenheid met de natuur ervaren.

Vroege mensen en verbinding met de natuur

Vroeger hadden mensen noodzakelijkerwijs een diepere verbinding met de natuur, omdat het letterlijk hun thuis was. Ze moesten weten welke planten ze konden eten en welke ze ziek zouden maken. Ze hadden er een diepere, spirituele verbinding mee, een gevoel van eenheid en veiligheid. De natuur was voor hen goede energie. Ze gebruikten hun kracht om te genezen en zich opnieuw te verbinden met het universum en zichzelf. 

Inheemse naties gebruikten bepaalde planten voor ceremonies om spirituele ervaringen op te doen. De Azteken en Maya zagen en gebruikten psilocybine-paddenstoelen als het ‘vlees van de goden’ en mescaline-bevattende peyote-cactus werd in meerdere culturen gebruikt voor religieuze ceremonies.

Het gebruik van psychedelica zorgde ervoor dat mensen diepere inzichten kregen in het universum, de natuur en het zelf. Voor hen was alles met elkaar verbonden.

Vervreemding van de natuur

Door de evolutie en vooral de industrialisatie zijn we grotendeels de betekenis en het belang van moeder aarde, die het universum ons heeft gegeven, kwijtgeraakt. Verschillende dingen zijn tegenwoordig belangrijker – zoals het hebben van een baan, geld verdienen, het bouwen van steden, huizen, gezinnen enz. 

Het gebrek aan tijd dwingt ons minder tijd in de natuur door te brengen en daardoor is het voor mensen moeilijker om echt een diepe verbondenheid te voelen. 

Dit is niet voor iedereen het geval, maar de meerderheid van de mensen op aarde kan zich hier zeker in vinden. Het kan zijn dat veel mensen graag tijd buitenshuis doorbrengen, maar niet echt weten wat het betekent om deel uit te maken van dit prachtige koninkrijk. 

We zien het overal ter wereld: mensen vernietigen de natuur voor hun huizen, om voedsel te verbouwen, om geld te verdienen. Er ligt afval op de grond, zelfs in de middle of nowhere.

Veel mensen hebben geen respect meer voor het milieu.

Hoewel ik misschien nadenk over de gevolgen van de mensheid als geheel, slagen we er nog steeds niet in om ernaar te handelen, omdat andere dingen belangrijker zijn. Is de natuur en het behoud ervan niet een van de belangrijkste zaken waar we ons op moeten richten? Zonder de natuur kunnen we letterlijk niet leven. Maar onze waardering ervoor ontbreekt grotendeels.

Kinderen kijken veel vaker tv of spelen videogames dan dat ze naar buiten gaan.

Dit kan een enorm probleem zijn, omdat dit gedrag van generatie op generatie wordt doorgegeven. 

Gelukkig zijn er, ondanks deze collectieve ontkoppeling, nog steeds mensen die de natuur waarderen en het belang ervan erkennen. Ik reken mijzelf tot deze groep.

Psychedelica en perceptie van de natuur

Psychedelica veranderen onze perceptie van onszelf en de wijdere wereld.

Ons bewustzijn van het geheel wordt vergroot.

Kleuren zijn intenser. Structuren zijn gedetailleerder. Reuk, smaak en geluid worden versterkt. Alle zintuigen worden versterkt.

Dus als je in de natuur bent, neem je de invloeden op een andere, intensere manier waar. Je ziet niet alleen het hele bos, de zee, de oceaan etc. Maar je neemt ook de hele kleine dingen waar. Het is alsof je een arendsoog hebt.

Je verdwaalt in de kleuren of structuren van de natuur. Je krijgt een glimp van de kleine dingen die op de grond, aan bomen of in het water gebeuren.
Het zicht op de lucht, de wolken, de sterren en de maan.

Alles lijkt bijna overweldigend mooi en betekenisvol.

Dit kan leiden tot een diepe waardering en gevoeligheid voor de natuur, omdat men zich zeer direct bewust wordt van de complexiteit ervan.

Niet alleen onze zintuigen worden beïnvloed, maar ook onze innerlijke wereld en gedachten.

Een droomachtige ervaring, met een mentale helderheid waar we dagelijks moeite mee hebben.

De hersenen worden als geheel geactiveerd. Gebieden die normaal gesproken niet met elkaar verbonden zijn, zijn met elkaar verbonden, wat tot plotselinge onthullingen kan leiden ervoor zorgen dat mensen anders naar de dingen en de hele wereld gaan kijken. Egoïstische patronen worden doorbroken en verdwijnen soms volledig en er ontstaat een krachtig gevoel van eenheid. Eenheid met de natuur en alles om ons heen. magische paddenstoelen staan ​​er bijvoorbeeld om bekend dat ze een gevoel van versmelting met de natuur bevorderen en vaak de volledige oplossing van het ego en het zelfgevoel.

Lange termijn effecten

Het is niet ongebruikelijk dat de geestverruimende effecten van psychedelica een langdurige invloed hebben.

Of de ervaring nu goed of slecht was, er zit altijd een les in. 

Dit is de reden waarom psychedelica ook beginnen te worden gebruikt voor de behandeling van sommige psychische aandoeningen, omdat gedragspatronen en gevestigde levenshoudingen vatbaarder zijn voor verandering.

Psychedelische ervaringen bevorderen de geleefde ervaring dat alles in dit universum met elkaar verbonden is. Dit individuele, spirituele inzicht kan leiden tot een grotere beleving van de verbinding tussen mens en natuur. Dit gaat vaak door nadat de ervaring zelf is afgelopen.

Het spirituele aspect van deze ervaringen verdiept het gevoel van eenheid met alles wat is. De persoonlijke ontwikkeling die gepaard gaat met bewustzijnsverruiming speelt een rol in het dagelijkse besef van het geheel. 

Al deze effecten kunnen ervoor zorgen dat onze band met de natuur versterkt wordt. EZelfs mensen die volledig vervreemd zijn geraakt van de natuur kunnen deze vervreemding overwinnen en een diepe waardering en liefde voor onze omgeving.

Voordelen van een diepere verbinding met de natuur

Een diepe verbinding met de natuur brengt veel meer teweeg dan een bewuste verbinding met de omgeving.  Tijd buiten doorbrengen, of dit nu buiten jezelf is of actief in de natuur, kan stress verminderen en het algemene welzijn vergroten. Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat contact met de natuur het gevoel van eigenwaarde vergroot en angst en depressie vermindert.

De natuur is een inspirerende omgeving, die creativiteit en creatief denken stimuleert. Het concentratievermogen wordt vergroot en de mentale vermoeidheid wordt verminderd. Voor het milieu is een actieve mentale verbondenheid met de natuur het belangrijkste kenmerk. 

Een methode waarmee u een sterker bewustzijn van bredere milieuproblemen kunt ontwikkelen duurzame praktijken.

Als je een sterke verbinding voelt, ben je meer gemotiveerd om actie te ondernemen.

Conclusie

Dit artikel illustreert het verband tussen psychedelische ervaringen en de verbinding met de natuur. Het is Het is mogelijk dat deze ervaringen een verloren of niet-bestaande verbinding opnieuw kunnen creëren. Zelfs mensen die al waardering hebben voor de natuurlijke wereld kunnen een nog dieper gevoel van eenheid met de natuur en alles wat is ontwikkelen. 

Als mensen openstaan ​​voor dergelijke ervaringen, spreekt het voor zich dat ze ook openstaan ​​voor het ervaren van zaken als diepe en betekenisvolle spirituele verbindingen, die vaak gepaard gaan met het gevoel van eenheid.

Het is een feit dat mensen tijdens en na het trippen de wereld door andere ogen bekijken.

Er moet echter worden benadrukt dat psychedelische trips zeer subjectief zijn en afhankelijk van het individu. Dus ook al zijn de ervaringen en effecten die ik heb besproken gebruikelijk en goed gedocumenteerd door de geschiedenis heen, tot op de dag van vandaag – niet iedereen zal noodzakelijkerwijs uit een reis komen met een grotere verbinding met de natuur.

Vanessa Stern | Communityblogger bij Chemical Collective |

Vanessa is een van onze communitybloggers hier bij Chemical Collective. Als je geïnteresseerd bent om lid te worden van ons blogteam en betaald te krijgen om te schrijven over onderwerpen waar je gepassioneerd over bent, neem dan contact op met David via e-mail op blog@chemical-collective.com

deel je mening

Doe mee aan het gesprek.

4 Heb je vragen? Stel ze hier.
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LilyFoto
1 maand geleden

Dag iedereen! Ik heb echt genoten van dit artikel en deel deze mening. Ik ben nu 48, de eerste keer dat ik LSD gebruikte, was ik rond de 14 of 15 (wat eigenlijk iets is dat ik niemand zou aanraden, omdat de hersenen nog in ontwikkeling zijn en er van alles kan gebeuren... en zelfs als er niets gebeurt gebeurt er iets dramatisch, het kan niet goed zijn voor je gezondheid als je nog een mens in ontwikkeling bent), wat ik VEEL TE JONG zou noemen om op deze manier te experimenteren.
Maar ik had daar mijn redenen voor, en ik voelde dat als niemand mij toch zou helpen, ik net zo goed kon proberen mezelf te helpen en tegelijkertijd verder kon gaan met mijn zoektocht naar de antwoorden op mijn vragen. Ik had last van depressies, paniekaanvallen, nachtmerries en soms sociale angst, en kon me op school heel moeilijk concentreren. Om een ​​lang verhaal kort te maken: ik had stemmingswisselingen, ups en downs, de cijfers op school waren precies hetzelfde. Sommige mensen op school dachten zelfs dat ik een tweelingzus had, omdat ze dachten dat ik uit 2 of 3 verschillende mensen bestond, afhankelijk van de dag, het stressniveau of de sociale situatie. (Nou ja, ze hadden het niet helemaal mis, ik heb een paar mentale problemen die toen nog niet waren gediagnosticeerd).
Toen ik mijn huisarts voor het eerst om hulp vroeg, was ik nog maar 12. Ik hoopte dat hij mij advies en medicijnen kon geven, of mij in ieder geval kon vertellen waar ik therapie kon aanvragen, of wat ik kon doen als ik dat wilde. een psychiater raadplegen.
Maar de dokter was toen al een vrij oude heer, en zijn advies was wat veel mensen in deze situatie horen,
“Drink veel water, maak lange wandelingen en zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt.” Dat is allemaal goed en gezond, maar het zal je niet helpen als je bang bent om in slaap te vallen vanwege vreselijke nachtmerries.
Nadat ik Valeria, Sint-Janskruid en vele andere kruidentabletten, theesoorten, enz. had geprobeerd, besloot ik LSD uit te proberen, omdat ik wist dat mijn vader het in zijn jeugd vaak slikte. Mijn neef was een sjamaan, en hij was het eens met de aanwijzingen die ik in de literatuur vond over Indiaanse sjamanen en andere medicijnmensen van over de hele wereld, door de eeuwen heen tot aan wetenschappers van onze tijd die meer onderzoek wilden doen omdat er tekenen van bewijs dat psychedelica de stemming van mensen kunnen helpen verbeteren als ze aan een depressie lijden.
Ik was een beetje zenuwachtig de eerste keer, maar ik zag het als een avontuur. Een vriend van mij was mijn “oppas”, en we gingen naar buiten in het grote park langs de rivier. We begonnen vroeg in de ochtend, vlak voor de zomervakantie, in de Japanse tuin. Het was een heerlijke, ontspannende en bevrijdende ervaring. En het vreemdste was dat ik uiteindelijk de tripsitter van mijn vriend werd.
Tijdens de reis hebben we gewandeld, gepraat en ook veel kunstwerken gemaakt, zoals schilderen en schrijven terwijl we naar muziek luisterden.
Die ervaring bleef me lang bij en ik herinner het me nog levendig. Mijn depressie verbeterde langzaam en voor het eerst in tijden had ik weer een mooie droom. Sindsdien heb ik nooit meer omgekeken. Ook al kreeg ik ooit medicijnen voorgeschreven voor mijn aandoening(en), ik vind ze nooit leuk omdat ze me als een zombie maakten, van Anafranil, Atosil, over Lithium en Prosac, Lyrica, tot aan Xanax, niets hielp me zo veel (als ik pillen hielpen helemaal omdat sommige medicijnen me slechter maakten, ik kreeg echte “toevallen”, dissociatieve fasen waarin ik niet wist wat ik deed of wie ik was, vaak werd ik wakker met 5 punten gefixeerd op de kinderpsychiatrie) als psychedelica . Ik kon weer verbinding maken met de natuur, ontdekte in welke richting ik mijn talent moest ontwikkelen en begreep steeds meer fascinerende dingen van de wereld.
De setting is belangrijk, een goede, betrouwbare tripsitter is fijn om te hebben, maar ook ontspannen zijn en misschien zijn sommigen van jullie het met mij eens: je geest hoeft niet alleen in de juiste ‘set’ te staan, het hoort ook bij je instelling, de instelling binnenin jou. Een deel van mijn “handicap” (ik heb een echte handicappas vanwege mijn mentale diagnose) is dat ik “werelden” heb die in mijn hoofd bestaan, levens, persoonlijkheden buiten en binnen en een oneindige hoeveelheid verhalen, avonturen , speurtochten en plaatsen in verschillende tijdsperioden. Ik had deze werelden en vrienden in mij hard nodig toen ik klein was, toen de dingen slecht waren, toen ik in het ziekenhuis lag en niet kon bewegen. Het enige wat ik kon doen is naar het plafond of uit het raam staren en naar binnen gaan.
Vandaag ben ik blij dat ik ben zoals ik ben, omdat ik daardoor hele slechte tijden heb kunnen overleven. Ik haat mezelf niet meer, ook al hou ik ook niet van mezelf….maar ik hou van mezelf, ik ben oké zoals ik ben, want wat eerst als een handicap leek, bleek later onderdeel te zijn van een overgeërfd talent om mensen kunnen helpen. Mijn neef, de sjamaan, heeft me dertien jaar lang veel geleerd voordat hij stierf. En psychedelica hebben mij geholpen, ze waren een van de dingen die mijn leven enorm verbeterden. Ik wens iedereen vrede, liefde, genezing en geduld… niet alleen met anderen maar ook met onszelf. Laten we hopen dat het kwaad in deze wereld ons niet allemaal zal vernietigen met alle gevechten en oorlogen die gaande zijn. Ik heb één verzoek aan jullie allemaal: als je religieus bent: bid voor vrede en liefde, wat er ook gebeurt religieus bent u... alstublieft, een paar minuten per dag... en als u spiritueel bent, probeer dan alstublieft te mediteren, waarbij u zich concentreert op liefde en vrede voor iedereen in deze wereld. Zelfs als je atheïst bent: misschien kun je een of twee keer per dag bemiddelen tussen mensen die ruzie hebben, of iemand helpen met een klein gebaar, zoals het dragen van de boodschappentassen van een bejaarde.
Ik geloof en ik weet het zeker, ik ben er 100% zeker van dat elke positieve emotie, zoals medeleven, liefde, of zelfs maar een glimlach, of iemand aan het lachen maken: het een lange weg kan gaan, zich kan verspreiden, zich kan vermenigvuldigen, de grenzen van talen kan overschrijden. en landen. Omdat we allemaal bij onszelf moeten beginnen. Dat betekent dat je niet met de vinger naar iemand hoeft te wijzen. Zoals Jezus mensen leerde hoe ze mensen konden overtuigen om het juiste te doen:
Doe zelf dingen die goed zijn voor je naaste, en de cirkel is weer rond als je het nodig hebt.
We leven in rare tijden, ik zal mediteren, bidden en zelfs zo ver gaan als het aansteken van wierook voor feeën en buitenaardse wezens/interdimensionale wezens, en om hulp vragen om ons te helpen deze planeet te redden van oorlog en totale vernietiging. Het kost niets, en omdat ik weet wat het menselijk brein kan doen (je zou versteld staan ​​van de experimenten die ik deed), weet ik dat we allemaal een verschil kunnen maken. Veel liefs voor jullie allemaal, uit Ierland en Duitsland
Lelie de Pict 👍🇮🇪💖🍀🌹😍🤗🌠🌌✨

Maxim Polosow
1 maand geleden

sinds ik psychdelica gebruik, voel ik mij extreem verbonden met alles om mij heen.

Dilan Cezik
2 maanden geleden

Dat is een interessant perspectief. Daar zou ik nooit aan denken.

Selina
2 maanden geleden

Ik kan me volledig identificeren met dit artikel, goed werk.

Gerelateerde artikelen

onze producten

Vergelijkbare producten

1D-LSD 150mcg-blotters Van 29.00
(60)
2-FDCK-HCL Van 7.60
(69)
1V-LSD 150mcg-blotters Van 22.00
(116)
DMXE-HCL Van 20.00
(41)
4-HO-MET Fumaraat 20 mg Pellets Van 18.00
(29)
1cP-LSD 100mcg blotters Van 18.00
(117)
1D-LSD 10mcg microkorrels Van 12.00
(18)
3-HO-PCP-HCL

NIET OP VOORRAAD

3-HO-PCP-HCL Van 12.00
(15)
1cP-LSD 10mcg microkorrels Van 12.50
(18)
persoon
Frederik M.
3 dagen geleden
Primo viaggio con 1D-LSD... Dio vi benedica, mi auguro che duriate tanto tanto tanto :)
persoon
Agustin
3 dagen geleden
Ik ga niet liegen. Ik had verwacht dat ik drie maanden zou moeten wachten als het überhaupt zou aankomen, hoe berucht de slechte gewoonten van mijn land ook zijn. Het arriveerde echter perfect in iets meer dan een maand. Super enthousiast om weer te bestellen!
persoon
Dua M
3 dagen geleden
Dus ik had de slechtste ervaring ooit met hen. Mijn bestelling kon niet worden getraceerd en toen ik contact met hen opnam, zeiden ze dat ik zelf bij het postkantoor moest inchecken. Dat deed ik en kreeg mijn pakketje, hoewel het leeg was en er niets in de verpakking zat, dus de dag van het feest waar ik mijn bestelling zou gebruiken. gebeurde niet, dus mijn vrienden waren allemaal high en ik moest daar nuchter zitten vanwege hun fout. Toen ze contact met hen opnamen, antwoordden ze dagen later en beloofden ze de bestelling te verdubbelen en te verzenden. Nou, het gebeurde niet toen de bestelling kwam, het had de oorspronkelijke bestelling die niet werd verdubbeld (ook al was het beloofd). Hoe dan ook, ik ben al eerder opgelicht, dus besloot ik een video te maken voordat ik het pakket opende ... en je raadt het al. Er zat niets in en het werd vastgelegd op de camera. Ik heb ze een e-mail geschreven die ze al een tijdje negeren. Na meer dan een week schrijf ik deze recensie en hoop ik tenminste mijn geld terug te krijgen! Ik zou willen voorstellen om ze koste wat het kost te vermijden!
persoon
Ilya M
5 dagen geleden
100 / 100!
persoon
Directeur257
7 dagen geleden
Ik heb meerdere bestellingen gedaan bij deze winkel. Eén keer is het pakketje niet bij mij afgeleverd. Waarschijnlijk het verlies van de vervoerder die het pakket heeft afgeleverd. Hoewel het pakket niet verzekerd was tegen verlies, kreeg ik bij de volgende bestelling een compensatie in de vorm van een "geschenk". Toen ik het aangaf. Het CC-team communiceert per e-mail, adviseert u graag en komt altijd tegemoet aan uw wensen. De enige e-shop met een ziel en een heel goed hart. Geweldige winkel, geweldig team. Hartelijk dank.
persoon
Romeinse P
7 dagen geleden
De eerste komt over twee weken aan. Voor mij is het een van deze snelle verzending. Ten tweede was het materiaal met full.chem-sticks. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. De kwaliteit van wat ik had gecontroleerd was wondervol
persoon
Ole M
7 dagen geleden
Ik ben dol op de site, ik zou willen dat er nog meer producten zouden worden toegevoegd die beschikbaar zijn in Duitsland.
persoon
Michael C
7 dagen geleden
Ik heb een heel therapeutische ervaring gehad. Voelde me erg verfrist en genezen.
persoon
Markeer op
9 dagen geleden
Het duurde iets langer om aan te komen dan ik had verwacht, maar over het algemeen een zeer goede ervaring.
persoon
Frank M
9 dagen geleden
Absoluut betrouwbare levering. Bedankt !
persoon
Giovanna D
9 dagen geleden
Update: ik heb een bericht van hen gekregen.
persoon
François-Xavier L
10 dagen geleden
Ik heb 1cp-lsd besteld. na een laboratoriumanalyse kom ik erachter dat het 1p-lsd is. Ik denk dat het niet erg ernstig is
persoon
Victor H
10 dagen geleden
Na een maand heb ik mijn bestelling nog steeds niet ontvangen. Ik kon begrijpen dat het niet noodzakelijkerwijs hun schuld was, maar Chemical Collective bood geen enkele oplossing.
persoon
André J
10 dagen geleden
Superschnelles en verlässliches Handling - beter wieder!
persoon
Jim R
10 dagen geleden
Alles goed, snelle levering
persoon
Emeric C
11 dagen geleden
Levering op tijd Product van echt goede kwaliteit, erg blij en zal zeer binnenkort opnieuw bestellen dankzij het chemische collectief !!
persoon
Witali J
12 dagen geleden
Fantastisch
persoon
cg
12 dagen geleden
è passato quasi een mese en mio pacco risulta scomparso avevo scelto prodotti che venivano speed dalla Germania ma non è arrivato niente (woonplaats in Italië) saluti
persoon
Manu G
13 dagen geleden
geweldige producten, geweldige service. Ik zal 1cp herhalen
persoon
Javier Nee
13 dagen geleden
Zeer goede service en snelle levering

Veel liefde
van Jack, Jessica, Gigi en Matt

beloningen-icoon
pop-up-logo

Beloningsprogramma

pop-up-sluiten
  • Verdienen
  • Affiliates